Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/3/18

Σαν... κρασί σε ζεστή σοκολάτα




Aπό τη Βάνα Αντωνοπούλου
Όλοι ξέρουμε τον Irish coffee, ένα «αμαρτωλό»...
μείγμα από καφέ και ουίσκι. Πόσοι, όμως, έχουμε ακούσει να συνδυάζεται κόκκινο κρασί με ζεστή σοκολάτα; Η νέα αυτή τάση έρχεται –φυσικά– από το εξωτερικό και είναι ιδανική για τα κρύα απογεύματα ή βράδια του χειμώνα. Ειδικά τώρα που ο υδράργυρος πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, ήρθε η ώρα να τολμήσετε με μια διαφορετική συνταγή που μπορεί και να γίνει η καινούργια αγαπημένη σας συνήθεια.

«Κρασάτη» σοκολάτα
Υλικά για 2 άτομα
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, θρυμματισμένη
1/3 της κούπας κόκκινο φρουτώδες κρασί (Pinot Noir, Shiraz, Beaujolais ή Merlot)
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη (κατ’ επιλογή)

Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί τη σοκολάτα και το κρασί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας, περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας για ακόμη περίπου 3 λεπτά.
Σερβίρουμε σε 2 κούπες με λίγη ζάχαρη.