Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/4/18

Ριγκατόνι 4 τυριά




Ριγκατόνι 4 τυριά...


Υλικά συνταγής
υλικά για τα ζυμαρικά
500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

υλικά για τη σάλτσα
90γρ. πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). τριμμένο
90γρ. ρικόταΙταλικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλο αγελαδινό ή πρόβειο. Το τυρόγαλο ζεσταίνεται 2 φορές κατά τη διάρκεια παρασκευής του τυριού. τριμμένη
90γρ. παρμεζάνα τριμμένη
90γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους,στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
Ανακατεύουμε τα τυριά σ' ένα μπολ.
Στην κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και 4 -5 κουταλιές νερό από αυτό που τα βράσαμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δύο λεπτά για να δέσουν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.